La inceputul lunii septembrie ne luam la revedere de la anotimpul de vara, perioada cea mai roditoare pentru culturile de legume atat din sera cat si din solar. 

Este momentul in care ingrijim culturile de pe ciclul prelungit si ciclul al doilea si sa facem pregatiri pentru culturile din sezonul rece.

In septembrie se face tranzitia de la anotimpul aglomerat cu o multitudine de culturi, la un inceput de sezon in care se cultiva plante adecvate perioadei cu temperaturi mai scazute. Acesta “tranzitie” am observat-o si in produsele pe care le cer fermierii in aceasta luna.

Vrem sa impartasim cu voi cateva exemple de produse care au fost cele mai cautate pe site-ul nostru in luna septembrie si sa explicam cum sunt utilizate.

Cele mai cautate produse pe marcoser.ro in luna septembrie

Septembrie este luna propice pentru infiintarea culturilor din sezonul toamna – iarna, culturi rezistente la temperaturi mai scazute, prin urmare urmatoarele produse sunt cele mai cautate:

  • Seminte de salata

Din portofoliul nostru cu seminte de salata, mentionam Shangore, varietate potrivita pentru cultivare toamna-tarziu-iarna, in spatii protejate si in camp.

Plantele se dezvolta foarte repede, au frunzele erecte si se recolteaza foarte usor.

O alta optiune este Meteore, potrivita de asemenea pentru cultivare in sezonul rece.

Salata toamna-iarna in solar

  • Seminte de spanac   

Tot la inceputul toamnei se seamana spanacul, fiind o planta cu perioada scurta de vegetatie.

Pretabil pentru cultivare in solar cat si in camp este Odysseus, un hibrid cu foliaj fin, de culoare verde inchis. 

Cultura de spanac
  • Tavite pentru semanat

Pentru obtinerea unor rasaduri uniforme si de calitate, salata se poate semana in tavitele speciale cu 104, 200 sau 288 celule.

Tavitele alveolare se aleg in functie de perioada in care dorim sa pastram rasadurile pana la repicare.

Tavite pentru semanat
  • Folie de mulcire transparenta

O alta lucrare importanta pentru cultura de salata verde este mulcirea solului, operatiune ce se face inainte de plantare.

Fiindca plantarea se face in perioada cu temperaturi mai scazute, se utilizeaza folia de mulcire transparenta.

Aceasta protejeaza cultura impotriva bolilor si buruienilor si, totodata, impiedica evaporarea apei din sol.

Folie de mulcire transparenta
  • Insecticide

Un alt produs cautat in luna septembrie este insecticidul  Coragen motivul fiind  protejarea culturilor impotriva daunatorilor.

In aceasta luna fermierii aplica tratamente la culturile din ciclul prelungit sau ciclul al doilea impotriva tuta absoluta, daunatorul care provoaca pagube si in aceasta perioada.

Coragen lupta impotriva acestui daunator eliminand rapid ouale, larvele si adultii. Alte insecticide care pot fi aplicate impotriva Tuta absoluta sunt: Bermectine, Voliam Targo, Affirm

Puteti afla mai multe despre modalitatile de combatere in articolul despre tuta absoluta.

Atac de Tuta Absoluta
  • Ingrasaminte

In incheiere, este Agroxilato K un ingrasamant pe baza de potasiu ce stimuleaza transportul apei si nutrientilor de la radacina spre frunze si produsii fotosintetici de la frunze catre fructe, obtinandu-se fructe mai mari, mai timpurii si de calitate.


Efectul Agroxilato K

Speram ca in acest articol ati gasit informatii interesante si am dori sa stim daca folositi aceste produse in culturile voastre. Asteptam raspunsurile in rubrica de comentarii de mai jos!


Afla ultimele informatii si noutati din legumicultura, aboneaza-te la Newsletter-ul Marcoser!

Distribuie acest articol!

Articole similare

Am lansat noua interfata a site-ului www.marcoser.ro

Am lansat noua interfata a site-ului www.marcoser.ro

Am lansat noua interfata a site-ului Marcoser, care raspunde nevoilor clientilor, fiind intuitiva si mai ales adaptabila pentru orice tip de device.

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura pentru culturile de baza prin intermediul a 3 canale: ingineri, magazin fizic si website

Marcoser sustine viitorii specialisti in legumicultura

Marcoser sustine viitorii specialisti in legumicultura

Impreuna cu partenerii nostri de la Nu Oricum am ridicat un solar nici prea mare, dar nici mic- suficient cat elevii de la Liceul Tehnologic Cudalbi sa poata sa-si planteze propriile plantute, sa le ingrijeasca, sa invete, iar la sfarsit sa culeaga roadele muncii si ale invataturii lor.

10 Intrebari despre aplicarea ingrasamintelor la culturile de legume

10 Intrebari despre aplicarea ingrasamintelor la culturile de legume

In general, fermierii care se ocupa de cultivarea legumelor in spatiu protejat sau camp deschis intampina dificultati in alegerea produselor de fertilizare potrivite nevoilor plantelor si fazei de dezvoltare in care aceastea se afla.

Ferma Marcoser – o suprafata de 3,5 ha cu diferite tipuri de structuri ale solariilor

Ferma Marcoser – o suprafata de 3,5 ha cu diferite tipuri de structuri ale solariilor

Ferma Marcoser are o suprafata de 3.5 hectare, unde se pot vedea solariile in care specialistii nostri testeaza produsele pe care le comercializam

Lucrarile lunii decembrie in legumicultura

Lucrarile lunii decembrie in legumicultura

Ne apropiem cu pasi repezi catre luna decembrie, ultima luna a anului 2020, un an foarte diferit si cu multe provocari atat in viata sociala cat si in domeniul legumicol. Insa, si in acest context mai dificil, fermierii si-au continuat activitatile, aratand rolul important pe care il are sectorul agricol pentru tara noastra si pentru locuitorii ei.