Anul 2023 a fost o calatorie captivanta pentru echipa Marcoser, o incursiune plina de informatii noi si de cunostinte dobandite, retrospectiva insumand multe evenimente, dar si o lista lunga a realizarilor.

1. Simpozioane Marcoser in marile bazine legumicole

Inceputul de an a fost dedicat intalnirilor cu fermierii legumicultori. Asadar, am organizat  simpozioane in principalele bazine legumicole ale tarii, unde am discutat despre noutatile din domeniu, problemele  dar si provocarile intampinate in procesul de cultivare a legumelor, in fata a peste 1000 de fermieri.

Simpozion Marcoser Balta Doamnei
Simpozion Marcoser Baleni Sarbi

2. Vizita in Almeria, Spania (ISI Sementi, Fabrica Bioline)

Tot in prima luna a anului am fost curiosi sa descoperim noutati si sa le aducem acasa, pentru a le adapta nevoilor legumicultorilor romani. Astfel, inginerii Marcoser au petrecut cateva zile in Almeria, Spania, unde au participat la mai multe demonstratii si testari, au putut analiza hibrizii din ferma experimentala ISI Sementi si au vazut procesul de producere  a insectelor benefice, chiar in fabrica partenerilor nostri de bioproductie pentru controlul biologic, Bioline Iberia.

Vizita Marcoser Almeria
Vizita Marcoser Sere Almeria

3. Fruit Logistica in Berlin

Cu scopul de a fi mereu informati cu trendurile domeniului horticol, am vizitat expozitia Fruit Logistica, din Berlin. Targul atrage peste 40.000 de vizitatori profesionisti din aproximativ 130 de tari si peste 2000 de expozanti din 87 de tari.

Marcoser la Fruit Logistica Berlin

4. Evenimente pt sprijinirea comunitatii locale: Omul cat traieste, invata!, Activitati in Saptamana Verde, Activitate despre istoria locala la Scoala Adventista.

Marcoser crede in dezvoltarea  comunitatii locale si din acest motiv, am sprijinit intotdeauna organizarea unor evenimente care aduc oamenii impreuna, promoveaza cultura si talentele locale.  Astfel, pe parcursul anului 2023 am avut ocazia sa fim alaturi  la evenimente precum: “Omul cat traieste invata!” - unde 12 cofetarese talentate din comuna Matca au incantat publicul cu mai multe feluri de prajituri delicioase,  activitatea sustinuta de elevii Scolii Dimitrie Cantemir in cadrul programului Saptamana Verde, dar si cea sustinuta de elevii Scolii Adventiste din Comuna Matca, unde tema principala a fost istoria comunei Matca.

Activitati Marcoser comunitate locala
Activitati Marcoser comunitate locala Matca

5. Vizita elevilor la ferma Marcoser

In anul 2023 am avut numeroase vizite ale elevilor, de la clase primare si pana la cele de liceu. Astfel, oaspetiii nostri de la ferma Marcoser au putut explora solariile cu tomate si ardei si au  savurat legumele prospat recoltate.

Vizita elevi la Ferma Marcoser
Vizita elevi in solar Ferma Marcoser

6. Zilele Horticulturii Bucurestene

Nu putem uita nici de participarea la zilele Horticulturii Bucurestene, un eveniment devenit traditie, ce are loc in fiecare primavara, in curtea campusului din Agronomie.

Marcoser la Zilele Horticulturii 2023

7. Participare la evenimentul: Inovatii in cultura de afin

O alta experienta unica, unde am fost bucurosi ca am putut participa, a fost evenimentul Inovatii in cultura de afin, in cadrul caruia au fost supuse discutiei subiecte precum nutritia si protectia afinilor de cultura, in sistem bio dar si conventional.

Inovatii in cultura de afin

8. Participare la Romanian Agriculture Leadership Forum

RALF este unul din evenimentele la care participam cu interes, in fiecare an, datorita subiectelor interesante care se dezbat.

RALF 2023

9. Participare la evenimentul “Tehnologii fara granite in viticultura”

La invitatia companiei Corteva, am luat parte la evenimentul dedicat pe culturilor de vita de vie, intitulat "Tehnologii fara granite in viticultura", desfasurat la Mosia Panciu. In cadrul acestui eveniment, am fost la curent cu inovatiile din acest an in domeniul viticulturii, beneficiind de informatii esentiale despre tehnologiile integrate si practicile recomandate pentru obtinerea strugurilor de cea mai buna calitate.

De-a lungul intregului an, am participat la numeroase evenimente similare dedicate culturilor de vita de vie si pomi fructiferi, organizate nu doar de Corteva, ci si de alti parteneri cu care colaboram.

Tehnologii fara granite in viticultura

10. Analiza hibrizilor de castraveti din loturile de testare din Glodeanu Sarat/Evolutia testarilor de tomate Syngenta, Evolutia testarilor ISI Sementi, Analiza hibrizilor de seminte de pepeni Intersemillas

In fiecare an testam numerosi hibrizi, astfel incat sa putem face cele mai potrivite recomandari fermierilor cu care colaboram. In acest sens, inginerii nostri, alaturi de reprezentatii companiilor producatoare de seminte, Semillas Fito,  ISi Sementi, Syngenta si Intersemillas, au analizat caracteristicile hibrizilor de tomate, castraveti, pepeni, care fac parte deja din portofoliul nostru sau urmeaza sa fie introduse pe piata din Romania in viitorul apropiat. Suntem increzatori ca aceste actiuni ne ajuta sa avem in portofoliul nostru hibrizi cu adevarat remarcabili care vor atisface cerintele tuturor fermierilor.

Analiza Hibirizi Fito
Analiza Hibirizi ISI
Analiza Hibirizi Syngenta

11. Festivalul Cireselor

La cea de a IX a editie a Festivalului Cireselor, organizat de USAMV Bucuresti am reprezentat un colaborator care a folosit tehnologia Marcoser in livezile sale si a carui soiuri au fost premiate in cadrul acestui eveniment.

Marcoser la Festivalul Cireselor 2023

12. Forbes Liga Campionilor 2023

In anul 2023 am urcat pe podium la "Forbes Liga Campionilor”, un eveniment organizat de Forbes Romania, ce aduce in prim plan afacerile care au crescut in mod constant si au ramas profitabile in urma oricaror adversitati. Suntem recunoscatori pentru toate incurajarile primite pentru  parcursul pe care l-am avut si ne dorim in continuare sa fim la inaltimea asteptarilor clientilor si partenerilor nostri.

Forbes Liga Campionilor 2023

13. Lansare Orondis Ultra – eveniment la ferma Marcoser in parteneriat cu Syngenta

La Ferma Marcoser a avut loc in acest an un eveniment deosebit in domeniul legumiculturii, dedicat lansarii noului fungicid Orondis Ultra. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu partenerii nostri de la compania Syngenta. In acelasi timp, am sarbatorit 15 ani de la prima colaborare cu reprezentantii Syngenta.

Eveniment la ferma Marcoser in parteneriat cu Syngenta

La acest eveniment, aproximativ 300 de invitati au avut ocazia sa primeasca informatii valoroase de la specialistii Marcoser si Syngenta, in legatura cu hibrizii de tomate si ardei care au fost in testare in ferma, precum si cu privire la tehnologiile avansate de fertilizare a legumelor.

Eveniment la ferma Marcoser cu Syngenta

14. Participare la Sesiunea Stiintifica Anuala in domeniul Pomiculturii

Evenimentul organizat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti-Maracineni, in parteneriat cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti", sectia Horticultura, a fost un prilej unic de a fi in prejma profesionistilor din domeniul horticulturii si, totodata, am avut posibilitatea de a impartasi cunostintele noastre pe partea de fertilizare, de a aprofunda subiecte de interes si de a descoperi cele mai recente inovatii din domeniul pomiculturii.

Sesiunea Stiintifica Anuala in domeniul Pomiculturii

15. Vizita la targul Greentech din Amsterdam

Un alt eveniment plin de oportunitati si intalniri fructuoase a fost targul Greentech, din Amsterdam, pe care l-am vizitat din nou si in acest an. Cu aceasta ocazie, am vizitat si cateva  ferme dar si producatori de inputuri olandezi.

Greentech
Greentech Amsterdam

16. Degustare de pepeni/tomate/ardei – USAMV

Cu mult entuziasm si cu dorinta de a fi mereu alaturi de mediul academic, am participat de-a lungul acestui an, la evenimentele organizate de catre Facultatea de Horticultura, la USAMV Bucuresti, care au avut in prim plan degustarile de tomate, pepeni dar si ardei. 

Degustare pepeni USAMV
A fost o incantare sa putem participa la aceste activitati, constituind o oportunitate deosebita pentru a prezenta varietatile de seminte din portofoliul nostru si de afla care sunt preferintele consumatorilor.

Degustare tomate si ardei USAMV

17. Ziua Tomatelor la Colibasi

Ziua Tomatelor a fost un eveniment dedicat in totalitate culturii de tomate, fiind organizat in colaborare cu partenerii nostri de la compania Sermillas Fito. Intalnirea s-a desfasurat in localitatea Colibasi, judetul Giurgiu si a reunit fermieri interesati sa descopere cele mai importante caracteristici ale hibrizilor de tomate din portofoliul Semillas Fito.

Ziua Tomatelor la Colibasi

18. ISI Field Days – Isi Sementi

O partea a echipei noastre de ingineri, a avut ocazia de a explora bogata mostenire legumicola a regiunii Parma, Italia, la evenimentul ISI Field Days, invitati de partenerii nostri de la ISI Sementi.
Astfel, am avut oportunitatea de a selecta cele mai bune varietati de ceapa si tomate de camp pentru  legumicultorii din Romania.

ISI Field Days

19. Ziua Comunei Matca

In luna septembrie, am sarbatorit alaturi de locuitorii comunei Matca, “Ziua comunei”, iar la standul Marcoser amenjat pe stadionul comunal, au fost asteptati cu multe surprize din partea noastra.

Ziua Comunei Matca

20. Mold Agro Expo- targul regional de agricultura

In acest an nu am ratat nici cel mai important targ regional de agricultura din Romania, care a avut loc in orasul Roman, judetul Neamt. La standul nostru din cadrul expozitiei, am fost bucurosi sa ne intalnim cu fermierii din zona Moldovei si sa discutam despre legumicultura romaneasca.

Mold Agro Expo

21. Participare la Agriculture Summit 2023

Cum putem imbunatati coordonarea intre agricultura vegetala si zootehnie, precum si intre legumicultura, pomicultura si procesare, pentru a satisface mai bine nevoile de consum ale populatiei? Este unul dintre subiectele dezbatute in cadrul conferintei Agriculture Summit 2023, organizata de Ziarul financiar  la care am raspuns afirmativ invitatiei de a participa.

Agriculture Summit 2023

22. Participare si interviu la EcomTeam

Am acceptat cu placere invitatia de a participa la un eveniment deosebit, EcomTeam, organizat in Brasov,  unde s-au abordat teme de discutie precum infrastructura logistica, dezvoltarea IT a magazinului online, dar si promovarea acestuia.

Marius Petrache - interviu la EcomTeam

Totodata, aceasta ocazie a fost o oportunitate excelenta de a interactiona cu profesionisti de top din domeniul e-commerce, dar si de a impartasi povestea magazinului nostru online, intr-un interviu acordat cotidianului Wall-Street.ro.

Interviu la EcomTeam

23. Fruit Attraction

O alta experienta extraordinara pe care am avut-o pe parcursul acestui an a fost si participarea in calitate de vizitatori la Expozitia Fruit Attraction, ce s-a desfasurat in Madrid si ne-a oferit posibilitatea de a ne revedea cu majoritatea furnizorilor nostri.

Este un eveniment ce  pune in prim plan conexiunile dintre producatorii de legume si fructe, distribuitori si importatori din intreaga Europa si din acest motiv, participam cu interes in fiecare an.

Fruit Attraction 2023

24. Toamna Horticola Bucuresteana si Congresul Societatii Romane a Horticultorilor

In cadrul evenimentului Toamna Horticola Bucuresteana, a avut loc Congresul Societatii Romane a Horticultorilor, eveniment la care a participat si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei. A fost o ocazie prielnica de a sprijini, alaturi de comunitatea academica, interesele si drepturile horticultorilor.

Congresul Societatii Romane a Horticultorilor

25. Indagra

Editia din acest an a targului Indagra ne-a adus din nou fata in fata cu fermierii, furnizorii si distribuitorii cu care colaboram, fiind o ocazie buna de a discuta despre provocari dar si despre tendintele domeniului in care activam.

In acelasi timp, fermierii au avut ocazia sa afle despre produsele dedicate legumelor, pomilor, vitei de vie si arbustilor fructiferi, ceea ce le-a permis sa exploreze optiuni pentru a-si imbunatati practicile agricole intr-un mod sustenabil.

Marcoser la Indagra 2023

26. Marcoser a Sarbatorit 18 ani

Impreuna cu membrii echipei noastre am marcat 18 ani de existenta  a companiei Marcoser pe piata din Romania. In acesti ani am crescut, evoluat si am invatat din fiecare experienta, avand mereu un scop bine definit: de a contribui la dezvoltarea sectorului horticol din Romania. Promitem sa continuam acest drum!

Marcoser a Sarbatorit 18 ani

27. Growtech Eurasia – Antalya – Turcia

Growtech Eurasia, cel mai mare eveniment din industria agricola, desfasurat in Antalya, Turcia, ne-a  captat interesul si la editia din acest an. Am fost incantati sa ne revedem cu principalii nostri furnizori si sa ii felicitam pe aceasta cale.

Growtech Eurasia

28. Simpozioane in Matca si Colibasi

Sirul evenimentelor din acest an se incheie asa cum a inceput, cu o serie de simpozioane dedicate fermierilor legumicultori. Amintim aici intalnirile cu fermierii din Matca, un eveniment pe care l-am  organizat in colaborare cu partenerii nostri de la compania Syngenta si simpozionul din Colibasi, judetul Giurgiu.  

Simpozion Colibasi
Simpozion Marcoser

In incheierea acestui an captivant, reflectam asupra evenimentelor semnificative care au marcat parcursul nostru si putem spune ca a fost un an plin de momente remarcabile, fie ca am fost gazdele unor evenimente importante sau participanti activi la acestea. Dar, trebuie sa mentionam ca printre toate activitatile, nu am uitat si sa ne distram.

Echipa Marcoser

Ne dorim in continuare sa jucam un rol esential in dezvoltarea continua a  domeniului legumicol, si suntem constienti ca aceasta este o calatorie pe care o putem realiza doar impreuna cu dumneavoastra, partenerii nostri de nadejde!

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!Distribuie acest articol!

Articole similare

Marcoser sustine viitorii specialisti in legumicultura

Marcoser sustine viitorii specialisti in legumicultura

Impreuna cu partenerii nostri de la Nu Oricum am ridicat un solar nici prea mare, dar nici mic- suficient cat elevii de la Liceul Tehnologic Cudalbi sa poata sa-si planteze propriile plantute, sa le ingrijeasca, sa invete, iar la sfarsit sa culeaga roadele muncii si ale invataturii lor.

Lucrarile lunii martie in legumicultura

Lucrarile lunii martie in legumicultura

Prima luna a primaverii este una foarte aglomerata, mai ales pentru legumicultorii care cultiva in solarii. Pregatire solar, plantare rasaduri, etc

MARCOSER – importator al hibrizilor Semillas Fitó

MARCOSER – importator al hibrizilor Semillas Fitó

Incepand cu luna octombrie a.c., Marcoser a devenit unic importator in Romania al hibrizilor Semillas Fitó - un important producator de seminte profesionale din Spania.

Am lansat cataloagele digitale de produse

Am lansat cataloagele digitale de produse

Anul acesta sarbatorim 15 ani de activitate prilej cu care am pregatit pentru clientii si colaboratorii nostri 4 cataloage digitale cu ajutorul carora pot descoperi intreaga gama de produse pentru horticultura.

Prezenta Marcoser la Indagra 2023

Prezenta Marcoser la Indagra 2023

Standul Marcoser, a fost in centrul atentiei la Indagra 2023. O echipa dedicata de specialisti, a oferit sfaturi si recomandari personalizate cu privire la tehnologiile de cultivare a varietatilor din portofoliul nostru.

Retrospectiva anului 2020 la Marcoser

Retrospectiva anului 2020 la Marcoser

Anul 2020 a fost unul in care ne-am confruntat cu situatii speciale, ce ne-au determinat sa ne modificam si sa ne adapatam activitatile pe care le-am desfasurat si sa transformam aceste situatii neprevazute in oportunitati.