Multitudinea varietatilor de tomate ne poate pune uneori in dificultatea de a alege cea mai buna solutie pentru noi.

Inca din cele mai vechi timpuri, rosiile/tomatele au reprezentat un aliment nelipsit de pe mesele romanilor, fie proaspete, gatite sau chiar conservate.

Tomatele cherry, cu forma rotunda sau prunisoara, sunt la mare cautare printre consumatori.

Cultivarea tomatelor cherry

Sunt usor de folosit in bucatarie, la salate sau la mesele festive, in diverse aranjamente iar gustul lor este unul foarte bun, de la acid la foarte dulce, satisfacand astfel, toate gusturile.

Privind din perspectiva legumicultorului, tomatele cherry sunt plante destul de rustice, fiind cele mai apropiate de tomatele salbatice din care provin.

Astfel, acestea tolereaza mai bine bolile si daunatorii. Chiar si asa, cultivarea de hibrizi de calitate este necesara pentru a avea plante sanatoase si recolte bogate si de calitate.

Rosiile cherry se comercializeaza sub diferite forme: ciorchine intreg, daca acestea provin de la un hibrid care are capacitatea de a matura toate fructele odata, individual, ambalate la caserola, sau chiar si in amestec, tomatele cherry, la fel ca celelalte varietati, gasindu-se intr-o multitudine de culori.

Obtine Culturi de Calitate

Invata cum sa faci asta, din ghidul de nutritie si protectie realizat de Marcoser

Afla toate informatiile necesare despre problemele ce pot aparea la culturile horticole, solutiile, precum si produsele utilizate pentru a avea culturi de calitate.

Pentru a avea recolte bogate si de calitate nutritia este foarte importanta la toate speciile de legume, iar tomatele cherry nu fac exceptie.

Pentru a evita carenta de calciu recomandam aplicarea de Sal-Wax Ca si Alcaplant New iar pentru fructe cu o culoare intensa si gust foarte bun recomandam Agroxilato K, Polifruit K50.

Desigur, aminoacizii (Botamisol 80 PRO, Codiorgan A50) si microelementele (Econatur Micros Plus, Poligreen Mix L) nu trebuie sa lipseasca dintr-un plan de nutritie optim.

Produse recomandate:

Propunerile Marcoser pentru tomate cherry sunt:

Ferdinand F1 este un hibrid timpuriu de tomate tip cherry, cu fructe aromate datorita gradelor ridicate de brix (continut de zahar 8 - 9). Fructele sunt de culoare rosu intens, cu rezistenta ridicata la pastrare.

Ferdinand F1 prezinta rezistenta ridicata la virusul mosaic al tomatelor (ToMV) si rezistenta intermediara la virusul rasucirii si ingalbenirii frunzelor (TYLCV).

Tomate Cherry Ferdinand F1

Cherye F1 este un hibrid de tomate cherry cu crestere nedeterminata, pentru cultivare in spatii protejate, recomandate pe toate ciclurile de cultura.

Fructele sunt uniforme  cu o greutate medie de 15 - 20g.

Planta prezinta internodii scurte si o productivitatea ridicata, cu o medie de 12 fructe/ciorchine.

Gust fructelor este unul foarte bun.
Tomate cherry Cherye F1

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!

--
Informatiile oferite sunt recomandari generale, elaborate cu grija, pentru a contribui la dezvoltarea in conditii optime a culturilor. Cu toate acestea, circumstantele locale, conditiile de mediu, gradul de infectie, aplicarile necorespunzatoare ale produselor, greselile tehnologice, pot produce modificari asupra rezultatelor obtinute. Din aceste motive, Marcoser nu isi poate asuma raspunderea pentru eventualele efecte negative din cultura.Distribuie acest articol!

Articole similare

Repicarea rasadului de salata verde

Repicarea rasadului de salata verde

Repicarea răsadului de salată este o operațiune tehnologică importantă, prin care se recurge la transplantarea provizorie a răsadului din tăvițele alveolare cu celule mici sau din patul germinativ, în ghivece individuale sau în tăvi alveolare cu celule mari, în vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltare.

Avantaje ingrasaminte lichide

Avantaje ingrasaminte lichide

Avantajele utilizarii ingrasamintelor lichide de ultima generatie!

Folia de mulcire. Utilizari si Avantaje

Folia de mulcire. Utilizari si Avantaje

Folia de mulcire pentru legume. Afla mai multe despre numeroasele avantaje ale acestei tehnologii si cum poate fi realizata cu o investitie minima.

Secretul succesului in legumicultura: hibridul de legume potrivit

Secretul succesului in legumicultura: hibridul de legume potrivit

Selectia hibridului de legume potrivit, este una dintre cele mai importante decizii pe care cultivatorul comercial trebuie sa o ia in fiecare sezon.

Protejarea culturilor legumicole cu folie microporoasa

Protejarea culturilor legumicole cu folie microporoasa

Cea mai cunoscuta dintre masuri este folosirea foliei microporoase de tip agril ce asigura o diferenta de temperatura de 4-5°C in interior fata de exterior. Aceasta se poate utiliza la o gama larga de culturi (varza, salata, castraveti, spanac, andive, ridichi, morcovi, țelină, pepeni, cartofi timpurii, ardei și gogoșari, căpșuni) , prin amplasarea deasupra plantelor, ferindu-le de inghet.

Operatia tehnologica de rarire a rasadurilor

Operatia tehnologica de rarire a rasadurilor

Urmatoarea lucrare tehnologica dupa repicare, este cea de rarire a rasadurilor. Aceasta operatiune se impune pentru a evita alungirea rasadurilor, si se poate realiza cu 2-3 saptamani inainte de plantare.