Vremea buna şi temperatura ridicata, de la sfarsitul lunii octombrie, au fost un stimulent suficient de puternic pentru bucuresteni, si nu numai, sa viziteze Indagra, cel mai complex şi important targ agricol din Romania.

Revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie, lipsa restrictiilor sanitare si de distantare au transformat targul agricol intr-o imensa oaza de curiozitate pentru lumea agricola. 

Ministrul de resort, Petre Daea, alaturi de delegatia de la Ministerul Agriculturii au fost la fel de curiosi sa vada noutatile toamnei in materie de utilaje, tehnologii si inputuri agricole. 

Standul Marcoser, a fost si el, in centrul atentiei. Multa culoare, ingineri bine pregatiti si multe optiuni pentru horticultura romaneasca.  

Standul Marcoser la Indagra 2022

Consideram Indagra ca fiind borna zero, locul de intalnire cu toti cei implicati activ in sectorul legumicol romanesc precum si cu cei care presteaza servicii conexe si, de ce nu, chiar cu consumatorii finali.

Legumicultura romaneasca este un pilon important in tara noastra iar noi vrem sa contribuim la dezvoltarea ei .

Toamna nu se numara doar bobocii ci se prezinta si noutatile. Marcoser a profitat de ocazie pentru a le prezenta legumicultorilor noile seminte profesionale. 

Cum era de asteptat, hibrizii de seminte, variatatile de legume,  ingrasamintele omologate pentru cultura bio, folia profesionala de solar precum si toate celelalte servicii si produse conexe controlului biologic al daunatorilor si cultivarii de plante au reprezentat un interes deosebit pentru clienti. 

Folia profesionala pentru solar Marcoser a fost una dintre ”vedetele” de la Indagra 2022.

Folia profesionala Marcoser utilizeaza stabilizatori UV special dezvoltati care imbunatatesc considerabil rezistenta la sulf, produs tot mai utilizat in ultimii ani in cultivarea de plante in spatii protejate. 

Produse din portofoliul Marcoser la Indagra

Folia de solar este un subiect dificil pentru fermieri, tocmai de aceea folia de acoperire a serelor, de 200 microni grosime a fost pe placul multora dintre ei.

Aceasta este o folie multiaditivata, (UV, IR, EVA/EBA, AC, AF AD) este triplustratificata, are o garantie de 48 de luni data de producator si durata de viata de 7-8 ani.   

Hibrizii de seminte extratimpurii, trufandalele, cum li se mai spune, nu lipsesc din listele de cumparaturi pentru infiintarea noilor culturi. 

Un astfel de bun exemplu,  este hibridul de tomate Rosamei F1 ce  formeaza fructe de culoare roz, cu forma striata si usor turtita. Greutatea fructelor este cuprinsa intre 220-240 de grame, gustul este foarte bun iar coaja este foarte fina. Acest hibrid se preteaza foarte bine atat pentru cultivarea de primavara cat si pentru cea de toamna.  

Cel de-al doilea hibrid prezentat la targ este Badalona F1, care are crestere nedeterminata, produce fructe mari, aplatizate, de culoare rosu intens, cu greutatea de pana la  250 de grame. Hibridul are un pachet foarte bun de rezistente la boli si daunatori, printre care putem aminti:  TSWV, Uscarea Vasculara, Virusul Mozaicului Tomatelor, Nematozi

Inginerii Marcoser la Indagra 2022

Suntem incantati ca am putut participa la Indagra in acest an si ca am putut sta de vorba cu atat de multi oameni din domeniu.

Prezenta Marcoser era obligatorie la acest eveniment. Specialistii nostri, au putut sa ofere consultanta si sa afle despre problemele pe care fermierii le intampina in procesul de cultivare si crestere a plantelor.

Pentru noul an agricol ne-am imbunatatit portofoliul si suntem gata sa raspundem la si mai multe provocari agricole.

Echipa Marcoser la Indagra 2022

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!Distribuie acest articol!

Articole similare

Hibrizi noi de tomate de la Syngenta

Hibrizi noi de tomate de la Syngenta

In portofoliul nostru am adaugat hibrizi noi de tomate de la firma Syngenta. Descopera-le acum!

Obtine recolte de calitate cu noile ingrasaminte din portofoliul Marcoser!

Obtine recolte de calitate cu noile ingrasaminte din portofoliul Marcoser!

Fertilizarea este una dintre verigile tehnologice cu un impact mare asupra calitatii si cantitatii recoltelor obtinute, atat la culturile de legume din solar cat si la cele din camp.

Syngenta si Marcoser aduc o inovatie in protectia plantelor: Fungicidul revolutionar Orondis Ultra

Syngenta si Marcoser aduc o inovatie in protectia plantelor: Fungicidul revolutionar Orondis Ultra

La ferma Marcoser a avut loc un eveniment deosebit in domeniul legumiculturii, dedicat lansarii noului fungicid, Orondis Ultra.

Folie profesionala de acoperire cu latimea de 20 de metri si 180 microni grosime

Folie profesionala de acoperire cu latimea de 20 de metri si 180 microni grosime

Cea mai lata folie profesionala de acoperire din Romania, de 20 de metri latime si 180 microni grosime este acum in portofoliul nostru!

Masina de semanat semiautomata pentru seminte de legume si flori

Masina de semanat semiautomata pentru seminte de legume si flori

Masina de semanat in tavite alveolare este semiautomata si poate fi folosita pentru semanarea semintelor de legume si flori, atat drajate cat si nedrajate.

Lucrarile lunii februarie in legumicultura

Lucrarile lunii februarie in legumicultura

Luna februarie este o luna cu multe activitati. In multe solarii au aparut si primele plante semn ca nu este loc de pauza in activitatea fermierilor.