Ce lucrari executa fermierii in aceasta luna?

In luna noiembrie, unii fermieri ingrijesc culturile de iarna, altii se pregatesc sa dezinfecteze solul, sa inveleasca solarul sau sa aleaga semintele pentru urmatorul sezon.

Stim despre aceste lucrari datorita experientei noastre de peste 15 ani in domeniu dar si in urma cautarilor de pe www.marcoser.ro din aceasta perioada.

Prin urmare, am selectat 5 produse care au fost cele mai cautate pe site-ul nostru in aceasta luna.

Folia de acoperire care se potriveste cel mai bine nevoilor fermierilor

Luna trecuta va spuneam ca toamna este o perioada buna pentru inlocuirea foliei de pe solar, cei mai multi fermieri fac aceasta lucrare dupa ce termina de recoltat si de igienizat solarul.

O optiune pentru folia de acoperire este folia Vatan de 170 de microni grosime, cu latime cuprinsa intre 6.5 m si 15 m.

Aceasta este multiaditivata, are garantie de 3 ani si o durata de viata de pana la 7 ani.

Folie de acoperire de 170 microni

In video-ul de mai jos puteti gasi mai multe informatii despre foliile profesionale de acoperire din portofoliul nostru.


Seminte pentru ciclul 1 sau ciclul prelungit

Alegerea semintelor pentru urmatorul sezon este un pas important de care depinde succesul culturii ce urmeaza sa se infiinteze.

In Romania, cele mai frecvente culturi sunt cele de tomate si ardei. Dar inainte de a va da mai multe detalii despre aceste culturi, reamintim cateva motive pentru care sa alegeti seminte profesionale:

  1. Au o mai buna rezistenta la boli
  2. Rezista mai bine in conditii meteo extreme
  3. Productivitate crescuta
  4. Se obtin fructe calitative, cu gust deosebit
  • Seminte de tomate cu crestere semideterminata

Mai jos puteti vizualiza un video am explicat factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un hibrid de tomate pentru ciclul 1.

Am dat ca exemplu Devonet F1 care este un hibrid extratimpuriu, cu fructe uniforme, de culoare rosu intens, planta este echilibarata vegetative-generativ, fiind usor de intretinut.



Seminte de tomate pentru ciclul I

  • Seminte de ardei

In acest an, la ferma noastra din comuna Matca, judetul Galati, am testat mai multe varietati de ardei: capia, gras si iute.

Daca planuiti sa infiintati o cultura de ardei si nu sunteti hotarati ce hibrid sa alegeti, ne puteti scrie pe pagina noastra de facebook sau ne puteti suna la numarul 0374080808 iar consultantii nostri va pot oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Daca planul vostru este sa infiintati o cultura de ardei gras galben, recomandarea noastra este Barbie F1, un hibrid timpuriu, ce asigura productii constante pe toata perioada de vegetatie.

Sau poate optati pentru o cultura de ardei capia, iar in acest caz va recomandam Valira F1.

Valira F1, hibrid de ardei capia

Agril pentru protectia culturilor impotriva inghetului

Asa cum va spuneam si luna trecuta, folia microporoasa tip agril este produsul care se achizitioneaza in aceasta perioada pentru a proteja culturile impotriva inghetului.

Pe langa cresterea temperaturii fata de exterior, protejeaza planta de razele UV periculoase, permitand transferul a peste 80% din lumina solara catre plante.

Protejarea culturilor cu folie microporoasa tip agril

Sprintene

Este agronutrienul folosit pentru fertilizarea culturilor din aceasta perioada:  salata verde, spanac si ridichi.

Acesta contribuie la dezvoltarea masei radiculare si elimina stresul cauzat de salinitate, frig, atac de boli.

Utilizarea Sprintene la cultura de salata

Speram ca aceasta selectie de activitati si produse sa va fie utila. Ne-ar placea sa stim care sunt planurile voastre din acest sfarsit de sezon? Asteptam raspunsurile voastre in rubrica de comentarii.


Afla ultimele informatii si noutati din legumicultura, aboneaza-te la Newsletter-ul Marcoser!



Distribuie acest articol!

Articole similare

Sesiune de instruire practica la Ferma Marcoser

Sesiune de instruire practica la Ferma Marcoser

Joi, 6 septembrie, Syngenta Romania a organizat la Ferma Marcoser o sesiune de instruire practica si teoretica dedicata fermierilor profesionisti privind bunele practici agricole in folosirea produselor de protectie a plantelor.

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura pentru culturile de baza prin intermediul a 3 canale: ingineri, magazin fizic si website

Lucrarile lunii Iunie in legumicultura

Lucrarile lunii Iunie in legumicultura

Lucrarile lunii iunie in legumicultura constau in protejarea culturilor de soare, tratamente pentru boli, fertilizare pentru marirea fructelor si coacere, infiintarea culturilor de toamna.

Retrospectiva evenimentelor anului 2022

Retrospectiva evenimentelor anului 2022

Retrospectiva acestui an insumeaza multe evenimente, dar si o lista lunga a realizarilor si a lucrurilor noi invatate si descoperite. Multe din ideile nascute din pasiune pentru legumicultura, au prins contur si au devenit realitate.

Ce se intampla in legumicultura in luna noiembrie?

Ce se intampla in legumicultura in luna noiembrie?

In luna noiembrie, unii fermieri ingrijesc culturile de iarna, altii se pregatesc sa dezinfecteze solul, sa inveleasca solarul sau sa aleaga semintele pentru urmatorul sezon.

Bioline – gama pentru combaterea biologica a daunatorilor

Bioline – gama pentru combaterea biologica a daunatorilor

Incepand din acest sezon in portofoliul nostru am introdus o noua gama destinata combaterii biologice a daunatorilor. Combaterea prin metode biologice presupune utilizarea unor vietati (insecte, ciuperci, bacterii etc.) impotriva daunatorilor culturilor legumicole si poate fi o alternativa la tratamentele chimice.