Dupa episodul de temperaturi foarte scazute cu care ne-am confruntat la mijlocul lunii martie 2018, au urmat zile cu temperaturi in crestere. Toate aceste variatii de temperatura cauzeaza stres plantelor, perturbandu-le ritmul de crestere, influentand atat perioada de recoltare cat si calitatea recoltelor.

 Tratamente revenire din stres

Pentru revenirea rapida a plantelor ce au suferit un stres va recomandam aplicarea urmatoarelor tratamente:

 

Codifrost Plus (30 ml/10 litri apa) + Codicobre (30 ml/10 litri apa), cu aplicare foliara.

 

Codifrost Plus este un ingrasamant biostimulant si crioprotector ce asigura plantei o asimilare rapida si eficienta a potasiului in conditii de stres, marind toleranta la frig a culturilor iar Codicobre induce productia de fitoalexine imbunatatind considerabil sistemul imunitar al plantei, prevenindu-se astfel atacul fungilor si bacteriilor.

 

Obtine Culturi de Calitate

Invata cum sa faci asta, din ghidul de nutritie si protectie realizat de Marcoser

Afla toate informatiile necesare despre problemele ce pot aparea la culturile horticole, solutiile, precum si produsele utilizate pentru a avea culturi de calitate.

 

Codiorgan A50 (20 g/ 10 l apa) + Sprintene (20 ml/10 l apa) cu aplicare foliara.

 

Datorita aminoacizilor pe care ii contine, Codiorgan A50 ajuta la stimularea proceselor metabolice vegetative in sensul regenerarii rapide de noi tesuturi si organe: lastari noi, frunze noi, sporirea masei foliare tinere. Totodata, ajuta la revenirea rapida a plantelor ce au suferit un stres fiziologic sau de alta natura. Sprintene activeaza metabolismul pentru revenirea din stres si regenereaza sistemul radicular afectat.

 

Agropotasion (100 ml/10 l apa) + Green- Up (75 ml /10 l apa) + Agroxilato Magneziu (30 g/10 l apa) aplicare foliara.

 

Agropotasion ajuta plantele sa isi revina in urma stresului puternic: seceta, salinitate, caldura, frig, ingheturi tarzii, atac patogen si, de asemenea, ajuta scaderea ratei de transpiratie in conditii extreme de temperatura si umiditate. Green-Up mobilizeaza rapid rezervele energetice ale plantei in momentele cu maxime cerinte- revitalizare biologica si activeaza puternic caile metabolice implicate in procesele de aparare naturala a plantei impotriva stresurilor. Agroxilato Mg previne si corecteaza rapid si eficient simptomele cauzate de lipsa magneziului la toate culturile.

Tratamente revenire din stres


Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!

--
Informatiile oferite sunt recomandari generale, elaborate cu grija, pentru a contribui la dezvoltarea in conditii optime a culturilor. Cu toate acestea, circumstantele locale, conditiile de mediu, gradul de infectie, aplicarile necorespunzatoare ale produselor, greselile tehnologice, pot produce modificari asupra rezultatelor obtinute. Din aceste motive, Marcoser nu isi poate asuma raspunderea pentru eventualele efecte negative din cultura.



Distribuie acest articol!

Articole similare

Patarea pustulara a tomatelor

Patarea pustulara a tomatelor

Conditiile de umiditate ridicata si temperaturi relativ scazute in intervalul valoric 10-24 grade C, corelate cu o aerisire defectuoasa, sunt factori optimi pentru instalarea patarii pustulare.

Efectul variatiilor de temperatura asupra plantelor

Efectul variatiilor de temperatura asupra plantelor

Toate variatiile de temperatura cauzeaza stres plantelor, perturbandu-le ritmul de crestere, influentand atat perioada de recoltare cat si calitatea recoltelor.

Carenta de calciu la legume

Carenta de calciu la legume

Carenta de calciu este cea mai frecventa dereglare fiziologica intalnita la legume, din cauza conditiilor climaterice si a altor factori de mediu.

Patarea si basicarea fructelor

Patarea si basicarea fructelor

Patarea si basicarea fructelor provoaca pagube majore atat la tomate, cat si la ardei, cultura unde boala se manifesta cu o severitate mai ridicata.

Nematozii - daunatorii periculosi din culturile de legume

Nematozii - daunatorii periculosi din culturile de legume

Nematozii sunt daunatori periculosi pentru culturile de legume care produc pagube insemnate. Afla care sunt metodele de control si de combatere.

Boala petelor de bronz - TSWV

Boala petelor de bronz - TSWV

Virusul petelor de bronz infecteaza peste 900 de specii de plante (legume, plante ornamentale si buruieni). Acesta este raspandit exclusiv prin intermediul diferitelor specii de trips, transmis numai de adulti. Insectele infectate isi pot mentine capacitatea de infectie toata viata.